فناوری نانو در صنعت ساختمان (قسمت اول)


سالار تیموری تیر ۲۶, ۱۴۰۰ 13 دقیقه مطالعه
iOS 14

فناوری نانو در صنعت ساختمان

   این تفکر که فناوری نانو در صنعت ساخت و ساز چه کمکی به ما می کند ، فقط نباید بر روی افزایش خواص و عملکرد متمرکز شود بلکه باید صرفه جویی در بخش انرژی نیز مورد توجه قرار گیرد. این یک چشم انداز ویژه و مهم در پیشرفت صنعت ساختمان است ، زیرا درصد زیادی از کل انرژی مورد استفاده در کشور های در حال توسعه  همچون گرمایش ، روشنایی و تهویه مطبوع توسط ساختمان های تجاری و خانه های مسکونی و مصرف می شود.

پس سوالی که درذهن افراد به وجود می آید این است که امروزه فناوری نانو در کجای صنعت ساختمان استفاده می شود؟

   طبق ارزیابی اقتصادی انجام شده در سال های اخیر ، فناوری نانو تأثیر قابل توجهی در بخش ساخت و ساز دارد. در بخش بهبود دوام و افزایش عملکرد اجزای ساختمانی ، بخش بهره وری انرژی و ایمنی ساختمان ها ، تسهیل نگهداری و ایجاد راحتی بیشتر در سبک زندگی و سایر مزیت های زیادی برای این بخش می توان شمرد.
   امروزه اگرچه دستیابی به ویژگی مهم و خوبی همچون مواد رنگی خود تمیز شونده با استفاده از پوشش های میکرونی و ذرات سطحی مانند تفلون ، پوشش های پلی سیلازان و غیره امکان پذیر شده است ، اما امروزه این ویژگی ها به یک ابزار / شعار بازاریابی و تبلیغاتی با ساز و کار مشخصی برای نشان داردن کاربردهای فناوری نانو ، به ویژه برای بازارهای مصرف مانند  بخش ساخت و ساز تبدیل شده است.

نانوذرات TiO ۲،Al2O3 یا ZnO به عنوان پوشش نهایی بر روی سرامیک های ساختمانی اعمال می شود تا ویژگی خود پاک کننده را را به سطوح به چسباند.

   TiO ۲ موقعی که در معرض نور UV قرار می گیرد (نور خورشید) به دلیل توانایی تجزیه آلودگی چسبیده به خود  این امکان را فراهم می کند تا آلودگی ها از بین برود. سپس باقی مانده آلودگی ها توسط آب باران از روی سطحی مانند کاشی ، شیشه و تجهیزات بهداشتی شسته می شود.
   از ZnO برای افزایش مقاومت در برابر اشعه ماورا بنفش در هر دو پوشش خارجی و رنگ استفاده می شود.
   ذرات نانو Al۲O۳ برای ایجاد مقاومت در برابر خراش سطوح استفاده می شود. این سطوح همچنین مانع ایجاد بوی بد ،رشد و گسترش قارچ و کپک می شود.
   مواد اولیه بخش ساختمانی مثل سیمان ، بتن و فولاد نیز می توانند از فناوری نانو بهره مند می شوند.
افزودن ذرات نانو منجر به مقاومت بیشتر ، افزایش دوام سذاختاری ، پیدایش ویژگی خود ترمیمی، تصفیه هوا مجاور ، افزایش مقاومت در برابر آتش ، تمیز شدن و فشرده سازی سریع می شود.
   برخی از ذرات نانو که می توانند این ویژگی ها را به ارمغان بیاورند ، نانو سیلیس (بخار سیلیس) ، فلزاتی با  ساختار نانو ، نانولوله های کربنی (CNT) و نانوالیاف کربنی (CNF) می باشند.
   فشار فعلی جامعه جهانی برای کاهش انتشار CO۲ در زمان  تولید سیمان ، تحقیقات را برای استفاده از فناوری نانو برای تغییر شرایط پردازش و تولید سیمان افزایش می دهد ، بنابراین این فرایند ها می تواند باعث کاهش انتشار CO۲ شود. سازه های بتنی همچنین از پوشش های تقویت شده توسز نانو که مانع از چسبیدن دیوار نوشته ها و سایر لکه های ناخواسته به آن می شوند سود می برند.
   انتظار می رود علاوه بر این مواد ، مواد ساختاری سبک ، مقاوم در برابر شعله ، خود ترمیم و انعطاف پذیر ، به عنوان مثال نانوکامپوزیت های جدید ، در توسعه آنها توسط فناوری نانو کمک کنند.
برچسب‌ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rating*