همه چیز درباره ساختمان های سبز (قسمت دوم)
افزودن به لیست علاقهمندی ها

همه چیز درباره ساختمان های سبز: (قسمت دوم) سیستم های ارزیابی و صدور گواهینامه ساختمان سبز
هر یک از استاندارد ها و گواهینامه های ارائه شده برایمحصول در تعیین پایداری یا سطح عملکرد آن محصول نقش دارند.
با این حال ، هر یک از این استاندارد ها و گواهینامه ها باید به عنوان بخشی از یک فرایند بزرگتر در نظر گرفته شود و در اهداف کلی پروژه ادغام شود تا از پایداری پروژه به عنوان یک کل،اطمینان حاصل شود .
به طور کلی سیستم های ارزیابی و یا صدور گواهینامه “ساختمان سبز” ، تمرکز برای پرداختن به پروژه را افزایش می دهد.
سیستم های ارزیابی نوعی از سیستم اعتبارسنجی ساختمان هستند که اهداف و الزامات خاص زیست محیطی و مناسب بودن نسبی یا سطح عملکرد را ارزیابی می کنند. دراغلب موارد می توان سیستم های ارزیابی و سیستم های صدور گواهینامه به جای یکدیگر استفاده می شوند.

سیستم های ارزیابی و صدور گواهینامه “ساختمان سبز” نیاز به یک فرآیندی با طراحی یکپارچه دارد تا با ایجاد پروژه هایی با مسئولیت پذیری زیست محیطی و مصرف کم انرژی در طول چرخه ساخت ساختمان ، از استقرار تا طراحی ، ساخت ، بهره برداری ، تعمیر و نگهداری ، نوسازی و تخریب بتوان اهداف را پیش برد.
چندین مورد از این برنامه ها با تمرکز بر بخش آب یا انرژی ارائه می شوند اما در سایر برنامه ها علاوه بر بخش آب و انرژی ، در بخش انتشار مواد سمی و عملکرد کلی محیط زیست نیز تمرکز دارد.
اگرچه فلسفه وجودی این موارد یکی باشد، اما رویکرد و روش صدور گواهینامه بین این سیستم ها متفاوت است ، اما هدف مشترک همه آنها این است که پروژه های دارای گواهینامه و تحت این برنامه ها برای کاهش تأثیر کلی بر محیط ساخته شده و بیشتر تمرکز بر سلامت انسان و حفاظت از محیط طبیعی می باشد.
در سیستم های ارزیابی “ساختمان سبز” سیستم هایی وجود دارند که انواع پروژه ها را از خانه های مستقل و ساختمان های تجاری گرفته تا محله ها و مناطق را تحت پوشش قرار می دهد .
سیستم های ارزیابی که برای ساخت و سازهای جدید و بر اساس تصمیمات گرفته شده در طی مراحل برنامه ریزی و طراحی و با بررسی برنامه های کاربردی در روند ساخت و ساز و ساختمان های موجود به وجود آمده اند متمرکز بر عملکرد و نگهداری ساختمان در طول عمر ساختمان می باشند. دلیل اصلی ایجاد سیستم های ارزیابی این است که رنگ سبز محافظت از محیط زیست و سلامتی افراد باید با وضوح بیشتری تعریف ، اجرا و اندازه گیری شوند.
درکشور های توسعه یافته ، سازمان های فدرال استانی و شهری فعال در سراسر کشور ، مانند وزارت انرژی ، وزارت بهداشت و وزارت حفاظت از محیط زیست و…، با پیروی از قوانین “ساختمان سبز” ، در عرصه بهره وری انرژی و پایداری آن پیشگام هستند. در طراحی ، ساخت و بازسازی ساختمان های عمومی بسیاری از استان ها و شهرهای بزرگ در سراسر جهان رنگ سبز به عنوان نماد “ساختمان سبز” گنجانده شده اند.
برای تعیین اینکه کدام یک استاندارد ها ، سیستم صدور گواهینامه یا ارزیابی را باید استفاده کنید ، سال کنید:
سازمانی که ارزیابی را انجام داده کدام سازمان می باشد ؟
توسط چه کسی این موارد بررسی و صادر می شود ؟
(رتبه و مقام فرد و یا اشخاص اول،دوم و یا سوم)
*ارزیابی توسط اشخاص اول ، ارزیابی مستقیمی است از طرف سازمانی که درخواست را به آن ارائه می دهید یا می توانید از اختیارات آن ها بهره مند شود (تولید کننده داخلی)
*ارزیابی توسط شخص دوم توسط شخص علاقه مند انجام می گیرد،مانند عضو یک انجمن صنفی (یک تأمین کننده یا مشتری بالقوه) انجام می شود.(دارای اختیارات محدود اما نزدیک به شخص اول)
*ارزیابی توسط شخص سوم ،مانند ارائه استاندارد ها توسط یک طرف مستقل (نهاد آگاه شده) که هیچ وابستگی مادی به نتایج نهایی ارزیابی ندارد.
بیشتر بخوانید:همه چیز درباره ساختمان های سبز (قسمت اول)
طبق اطلاعاتی که مجموعه RS Means ، که وظیفه ارائه اطلاعات مالی را در بخش صنعت ساخت و ساز دارد ، چهار اصل وجود دارد که باید هنگام ارزیابی درجه بندی ساختمان یا سیستم صدور گواهینامه در نظر بگیرید:
مبتنی بر علم : نتایج و تصمیمات باید توسط دیگران با استفاده از همان استاندارد قابل تکرار باشد.
شفاف: استانداردها و روند صدور گواهینامه باید شفاف و قابل بررسی باشد.
خنثی: سازمان صدور گواهینامه باید بدون هیچ گونه منفعتی باشد.
مترقی : استانداردها باید صنعت ساخت و ساز را بهبود بخشند.

چرا باید ارزیابی هایی مبتنی بر گواهینامه های “ساختمان سبز” انجام داد؟
دلایل مختلفی برای تمایل به گرفتن گواهی “ساختمان سبز” برای یک پروژه وجود دارد. صدور گواهینامه از طریق هر یک از سیستم های ارزیابی معتبر ، راستی آزمایی ماهیت سبز بودن پروژه را تضمین می کند و می تواند یک ابزار آموزشی و بازاریابی مناسب و ارزشمندی برای مالکان و تیم های طراحی و ساخت در طول مراحل ایجاد یک ساختمان باشد. صدور گواهینامه برای “ساختمان سبز” می تواند روشی تشویقی برای مشتریان ، صاحبان پروژه ها ، طراحان و کاربران باشد تا شیوه های ساخت و ساز پایدار و سبز را توسعه و ارتقا دهند. اما بیایید این را نیز در گوشه ای یادداشت کنیم.
یک ساختمان برای پایداری و ساخت خوب نیازی به تصویب قوانین ندارد.
همپنین راهنماهای موجود در سیستم های رتبه بندی به روشن شدن بازار پر از گزینه های متنوع “سبز” کمک می کند. سیستم های ارزیابی همچنین مشخص می کند که کدام استاندارد سبز باید رعایت شود و چه نوع محصولات سبز باید در مشخصات ساخت گنجانده شود.
علاوه بر این ، نوع سیستم صدور گواهینامه برای یک پروژه به نوع آن پروژه بستگی دارد. هیچ یک از این سیستم های صدور گواهینامه یک سیستم یک بعدی و تک جهت نیست. ماهیت ذاتی پروژه ها ممکن است یک سیستم را رد کند ، اما ممکن است سیستم دیگری را ترجیح دهد. این انتخاب به منحصر به فرد بودن هر پروژه ، نیازهای پروژه مانند محل اجرای پروژه ، اندازه ، بودجه و اهداف کلی پروژه بستگی دارد. همچنین ، مقایسه موضوعات اصلی مانند هزینه ، سهولت استفاده و عملکرد ساختمان به شما کمک می کند تا تعیین کنید کدام سیستم ارزیابی “ساختمان سبز” قابل اجرا است و تا چه سطحی از گواهینامه ارائه شده را می توان دریافت کرد.
سیستم های ارزیابی و صدور گواهینامه “ساختمان سبز” همیشه برای تغییر و بهبود باز هستند و همچنان برای بازتاب استانداردها و اهداف جدید خود برای دستیابی به سطوح بالاتر ، اصلاح می شوند. بنابراین ، مهم است که در مورد جدیدترین نسخه های این برنامه ها تحقیق کنید تا نیازهای خاصی را که برای دستیابی به بهترین نتیجه باید برآورده شوند را متوجه شوید.

مزایای استفاده از استانداردهای “ساختمان سبز” و سیستم های صدور گواهینامه
طیف گسترده ای از مزایای اقتصادی و زیست محیطی برای طراحی “ساختمان های سبز” وجود دارند که غالباً با استفاده از استانداردها ، سیستم های ارزیابی و صدور گواهینامه حاصل می شوند .
طبق مطالعه ای در مورد ساختمان های دارای گواهینامه LEED ، USGBC می توان دریافت که امکان کاهش مصرف انرژی ، کربن ، آب و ضایعات وجود دارد و به ترتیب می توان ۳۰ تا ۹۷ درصد صرفه جویی کرد این در حالی است که هزینه های عملیاتی ساختمانهای سبز ۸-۹٪ کاهش می یابد ، امکان افزایش ارزش آنها تا ۷.۵٪ می تواند باشد
کارایی بالا و افزایش سلامت کاربران ، کیفیت بهتر محیط داخلی ، افزایش استفاده از نور طبیعی و استفاده از مواد و محصولات سالم و کم خطر در “ساختمان های سبز” از دیگر مزایای “ساختمان های سبز” است.
یک مطالعه مشابه که توسط اداره خدمات عمومی ایالات متحده GSA انجام شد نشان داد که تعداد ۱۲ ساختمان که از منظر کل “ساختمان های سبز” تجزیه و تحلیل شده اند ، دارای هزینه های عملیاتی پایین تر ، عملکرد انرژی عالی و رضایت کاربران “ساختمان های سبز” بیشتر از کاربران معمولی ساختمان تجاری هستند. میزان مصرف انرژی ، آب ، نگهداری و بهره برداری ، ضایعات ، بازیافت ، حمل و نقل و اندازه گیری رضایت کاربر از ۱۲ ساختمان مورد مطالعه GSA با استناد به استاندارد های صنعت ساخت و ساز مقایسه شد.
در حالی که این مزایا ممکن است مهم باشند، اما توجه به این نکته نیز مهم است که
این مزایا به عواملی مانند آب و هوا ، توپوگرافی ، زمان بندی ، هم افزایی وام و استانداردهای ساختمانی به روز شده بستگی دارند.
1
خیلی عالی بود